Over mijn werk

Hoe mijn werk is ontstaan
Van kleurloos naar kleurrijk en van somber naar vrolijk! Daar staat mijn werk voor. Het begon allemaal heel onschuldig met de wens om een 2e hond erbij te nemen, gecombineerd met wat stenen op het strand van Nerja en een paar gelstiften. Waar die combinatie toe kan leiden, is inmiddels wel duidelijk!

De eerste inspiratie is gevoed door de ellende die ik in de asiels voor zwerfhonden in Andalusië had gezien. De basis van mijn werk ligt dan ook in het contrast tussen de harde werkelijkheid van deze wereld en mijn perfecte (wens)wereld van harmonie en kleur. Leven, laten leven en respect voor alles wat leeft. Mijn wereld is in balans en alles valt als puzzelstukjes op zijn plaats. Dit komt terug in mijn werk.

Wat zit er in mijn werk
Uiteraard is het aan een ieder in mijn werk te zien wat je ‘ziet’. Laat je fantasie vooral de vrije loop! Voor mij is het een vertaling van de beelden in m’n hoofd. Qua kleuren is het voor mij de hele wereld: Afrika en Mexico, maar ook Noord-Europa (wat donkerder) en de blauwe zeeën. Verder zie je allerlei levende wezens in m’n werk: honden, vogels, olifanten, maar ook een vlinder of een paard. De ‘palmboom’ (warmte en veerkracht) komt overal wel terug, evenals ‘het toeziend oog’.

Wat ik bereiken wil
Eigenlijk vind ik dat het tijd is om alles en iedereen wat ruimte te geven. Hiervan wil ik mensen bewust maken. Mijn vaak bonte kleuren staan voor warmte en geborgenheid, iets dat een ieder nodig heeft en in beginsel ook verdient. Mijn nieuwste werk is Levensbladeren. Ieder Blad heeft een verhaal! Een gebeurtenis die u zeker bekend voorkomt. Laat u verleiden om er eens naar te kijken. Omdat ik mijn werk voor een ieder toegankelijk wil houden, maak ik hangers en doeken, variërend in grootte en in prijs.

Liefs, JackyE